top of page
 • stavrouchiropracti

Τι είναι η Χειροπρακτική;

Έγινε ενημέρωση: 18 Μαΐ 2023


Η χειροπρακτική είναι ένα αναγνωρισμένο επάγγελμα υγειονομικής περίθαλψης που εστιάζει στη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη διαφορετικών μυοσκελετικών παθήσεων.

 • Κοινές συνθήκες που η χειροπρακτική μπορεί να είναι αποτελεσματική:

 • Οξεία και χρόνια οσφυαλγία

 • Οξύς και χρόνιος πόνος στον αυχένα

 • Θωρακικός πόνος

 • Πόνος/τραυματισμοί στον ώμο

 • Πονοκέφαλοι (δηλαδή πονοκέφαλοι τύπου έντασης)

 • Αθλητικές κακώσεις (δηλαδή διαστρέμματα αστραγάλου, μυϊκές καταπονήσεις)

 • Πόνος και δυσλειτουργία που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα

 • Πόνος στις αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων (δηλ. στον καρπό,

 • αγκώνας, ισχίο, αστράγαλος)

 • Νευρολογικές καταστάσεις (δηλαδή σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα)

Τι να περιμένεις:

1η συνεδρία:

Κατά την αρχική σας επίσκεψη, θα λάβουμε ένα λεπτομερές ιστορικό της καταγγελίας σας, όπου θα εξετάσουμε τα αίτια του προβλήματος. Οι πληροφορίες που θα συζητήσουμε περιλαμβάνουν καθημερινές δραστηριότητες, χόμπι, επάγγελμα, τρόπο ζωής καθώς και το προηγούμενο ιατρικό ιστορικό σας. Επιπλέον, θα εξετάσουμε τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους σας με βάση την κατάστασή σας και τις ανάγκες σας. Ακολουθώντας τη διαδικασία λήψης ιστορικού θα προχωρήσουμε σε ορισμένες ειδικές εξετάσεις (ορθοπαιδικές, νευρολογικές, λειτουργικές) με στόχο τη σωστή διάγνωση. Το τέλος της εξέτασης ακολουθεί την έκθεση ευρημάτων όταν θα σας παρουσιαστούν οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν κατά την εξέταση.

Επίσης, θα συζητηθούν μαζί σας οι κατάλληλες μέθοδοι θεραπείας και άλλες παράμετροι για την επίτευξη πλήρους ανάρρωσης για να συμφωνήσετε σε ένα σχέδιο θεραπείας. Σε αυτό το στάδιο, θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν η χειροπρακτική φροντίδα θα είναι κατάλληλη, αλλά σε περίπτωση που χρειαστούν περαιτέρω ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις (όπως μαγνητική τομογραφία, ακτινογραφίες) θα ειδοποιηθείτε και, ενδεχομένως, θα παραπεμφθείτε στην κατάλληλη ιατρική επαγγελματίας φροντίδας. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σας θεραπεία που μπορεί να περιλαμβάνει εκπαίδευση, συμβουλές, χειρισμό και κινητοποίηση της σπονδυλικής στήλης ή των άκρων, τεχνικές χειρισμού μαλακών ιστών (με χρήση χεριών ή εργαλείων) και θεραπευτική άσκηση με βάση τις ανάγκες σας.

Σημαντική λεπτομέρεια: κατά τις επισκέψεις σας, συνιστάται να ντυθείτε κατάλληλα με άνετα και ελαφριά ρούχα (π.χ. σορτς, αθλητικό σουτιέν κ.λπ.) για να διευκολύνετε την εξέταση και τη θεραπεία.

Επακόλουθες θεραπείες: Ο αριθμός των απαιτούμενων θεραπειών θα συζητηθεί κατά την αναφορά των ευρημάτων και θα εξαρτηθεί από τον τύπο του προβλήματος και άλλες παραμέτρους.

Γιατί εμάς:

Εδώ, στο Stavrou Chiropractic & Rehabilitation, βλέπουμε τους ασθενείς μας ξεχωριστά για να τους δώσουμε αρκετό χρόνο να μας πουν τις ιστορίες τους ώστε να μπορούμε να ακούσουμε προσεκτικά και να κατανοήσουμε πλήρως το πρόβλημα και τις αιτίες του. Αυτό θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τους στόχους κάθε ασθενή, ακολουθώντας μια ενεργή προσέγγιση, βασισμένη σε διεθνείς κλινικές κατευθυντήριες γραμμές και επιστημονική βιβλιογραφία.

Δήλωση αποστολής:

Στόχος μας είναι να παρέχουμε την υψηλότερη αξία της μυοσκελετικής φροντίδας. Για εμάς προέχει ο ασθενής. Επομένως, σας ακούμε προσεκτικά και δημιουργούμε ένα εξατομικευμένο σχέδιο με βάση τις ανάγκες σας, ακολουθώντας την πιο ενημερωμένη επιστημονική προσέγγιση που βασίζεται σε στοιχεία και τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές.

Σχετικά με εμάς:

Σταύρος Σταύρου, MCchiro, DC, LRCC

Αρχικά ανέπτυξα ένα πάθος για τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και την αποκατάσταση από αθλητικούς τραυματισμούς λόγω της ενασχόλησής μου με τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα τον στίβο. Η χειροπρακτική φροντίδα έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο στην ανάρρωση μου από τραυματισμούς, γι' αυτό συνέχισα να σπουδάσω χειροπρακτική για να αναπτύξω τις δεξιότητες για να βοηθήσω άτομα που αντιμετωπίζουν μυοσκελετικές παθήσεις.

Ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου πρόγραμμα Χειροπρακτικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας το 2020 με διάκριση. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, εργάστηκα σε ιδιωτική κλινική στο Λίνκολν της Αγγλίας για δύο χρόνια. Τον πρώτο μου χρόνο μετά την αποφοίτησή μου, ολοκλήρωσα με επιτυχία το πρόγραμμα PRT (Post-Registration Training), το οποίο διευθύνεται από το Royal College of Chiropractors, και μου απονεμήθηκε το Δίπλωμα Χειροπρακτικής και απέκτησα άδεια μέλους στο Royal College of Chiropractors.

Επιπλέον, βρίσκομαι στη διαδικασία απόκτησης του Διεθνούς Πιστοποιητικού Αθλητικής Χειροπρακτικής (ICSC) που προσφέρεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αθλητικής Χειροπρακτικής (FICS). Από την επιστροφή μου στην Κύπρο, είμαι εγγεγραμμένο μέλος του Κυπριακού Χειροπρακτικού Συλλόγου. Έχω εμπειρία στη συνεργασία με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μια ποικιλία διαφορετικών τραυματισμών, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών, καθώς και με τακτικά άτομα κάθε ηλικίας και οποιουδήποτε επαγγελματικού υπόβαθρου που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.
16 Προβολές0 Σχόλια

コメント


bottom of page